Кои са водещите привилегии в инверторни климатици

Инверторните климатици се нареждат като по-скъпите на пазара. Те държат значително по-висока цена от обикновените, но това не пречи те да са и сред по-предпочитаните. По мнението на специалисти причина за това е, че възвръщат инвестицията и вложенията с около 30% по-голямата си икономичност.

Инверторни климатици работят с мотор, който мени оборотите на компресора и запазва желаната температура. За разлика от обикновения климатик, тези модели имат определена температура, а след постигането й сами се изключват. На по-късен етап отново се задействат, а по този начин се получава и междувременно се получава голям разход от енергия. Характерни за инверторните климатици са температури в порядъка на с 15-20 градуса.

В избора на такъв вид климатици, специалистите съветват да се обръща по-голямо внимание на някои техни характеристики. Те са:

1. Преценка и оразмеряване на помещенията, в които ще бъдат монтирани, а тяхната мощност от своя страна ще отговаря и на кубатурата.

2. На второ място се нарежда желанието за постигане на по-голяма икономичност. Това дава и по-висок коефициент, както и трансформация по време на отопление или охлаждане.

3. Не по-малко важен е и гаранционния срок. Такъв от порядъка на три години, дава всяка доказана на пазара марка.

4. Внимание трябва да се обърне и в начина им на поддръжка. Така например преди самата покупка време и внимание се отделя и на панела, който се намира от вън. Той трябва да е достатъчно удобен за сваляне и почистване.

5. На пето място, но не по-малко важно от горе споменатите съвети на професионалисти по климатици е и ролята на прахов филтър. Той от своя страна се разполага във вътрешното тяло и под самия капак. Почистването му трябва да е периодично, а демонтаж и монтаж лесни.

Едва, когато са съобразени някои основни правила и характеристики в избора на климатик, може да се пристъпи и към самата покупка.