Инверторните модели климатици

Сред многообразието от климатици на пазара с голяма сила изтъкват инвенторни климатици. Те са една наистина оправдана инвестиция, даващи надеждност, компактност и ефективност. Вземайки под внимание и географската ширина, на която се простира нашата страна, климтика за лято и зима е идеално решение за създаване на нужния комфорт в дома. Предвиждайки и понякога драстични ниските температури на вън през зимата, то инвенторните предложения са най-доброто.

Към предложенията на пазара от климатици днес могат да се намерят, както елегантни, така и безшумни такива, които бързо променят температурите и не вредят на здравето. Тези модерни уреди дават възможност на всеки да има едновременно уред за отопление през лятото и топлина през зимата.

Тези устройства са икономични, а изборът на марка и модел, открива още по-големи възможности пред всеки.

Желаните нива на температура в помещенията могат да бъдат бързо постигнати, а това бележи значителен брой почитатели. Според специалистите, отоплението с климатик може да спести много от разходите за електричество като цяло, а това в цифри се равнява на до 70% от тока, които се губи в загряването на един или няколко нагреватели.

Видове климатици на българския пазар са:

В зависимост от начина на работа климатиците се делят на два вида и те са инверторни и обикновени. Към инверторните се отнасят още дигитални климатици и супердигитални. Вторите спестяват значително електричество. Наред с това поделение климатиците се делят и на сплитови и мултисплитови. Първият вид са с по едно външно и вътрешно тяло, докато мултисплит са с две и над две вътрешни тела.

Наред с това, както в много други уреди работещи на електрически ток, така и тук класовете са обозначени с буква – клас А, клас В, клас С, клас Д и т.н. Винаги за първият клас е характерна най-голяма ефективност, екологичност и ниски разходи.

Съществуват и компактни видове климатици, които като уред могат да бъдат пренасяни от едно място на друго.